вторник, 1 юли 2014 г.

Изток в парка - 5-6 юли (East in the park)











И тази година ще се включим в чудесната инициатива на АРАБИС "Изток в парка" - несравним празник за всички любители на Изтока, същинско пиршество за сетивата. Ние отново ще опнем едно щандче, което ще отрупаме с пеещи купи и цветни дрънкулки. Ще можете да си купите и новата ни книга "Прах от нозете" подписана и подпечатана с усмивки, както и да си побъбрим за Индия. Заповядайте!

Ето и повече за феста от страницата на "Дневник", а в линка може да научите повече за участниците: 

http://iztokvparka.eastories.com/

Фестивалът, посветен на културното разнообразие на Азия "Изток в парка" се завръща отново този уикенд, 5 и 6 юли в Борисовата градина, съобщиха организаторите. От 17 ч. до 21 ч. в двата дни лятната сцена и околните алеи предлагат разходка из традициите, философията, музиката и храната на Близкия изток, Индия, Китай, Корея, Япония и Виетнам. 

 Фестивалът се организира за втори път от сдружението на студенти и завършили арабистика "Арабис", които работят за популяризирането на арабската култура в България. Заедно с партньори като Мулти-култи колектив (създатели на картата с ресторанти за екзотична храна в София), клубът за японска анимация "Накама" и различни други сдружения по интереси, те ще представят предмети, работилници, дегустации и демонстрации на разнообразни аспекти от богатото наследство на изтока. 

 Тази година част от фестивала е специално посветена на бойните изкуства. От 17 ч. на 5 юли ще бъдат представени техники, целта и философията зад Винг Чун, Тай Чи, иранския стил Кунг фу То‘А, таекуон-до и други. В неделя пък е ред на танците – от една страна пречупени в западната традиция на трайбъл-фюжъна с танцова школа "Алима", а от друга - с автентичните индийски движения на ансамбъла "Натараджа", който ще изпълни древен "космически танц на боговете". Всичко това ще се случи под звуците на традиционни музикални инструменти като корейски симулнори, арабски уд и много други. 

 Сред любопитните събития в двата дни на "Изток в парка" има работилница по икебана, традиционен индийски грим, чаена церемония от център "Урасенке", а най-малките могат да чуят приказки, разказани от сдружение "Арабис" и да поиграят с игрите на корейския детски клуб. Повече информация за различните участници може да бъде намерена на страницата на събитието във "Фейсбук", а фестивалът в парка, разбира се, няма вход.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...