Уроци

                             

ХИНДИ       

Щом сте попаднали тук, навярно вече имате свои собствени причини да искате да учите хинди, но ето и още няколко: 

 * Хинди се нарежда на трето място по брой хора, говорещи езика - близо 800 милиона души. Само в Индия за над 300 милиона хинди е първи език, а за около 200 милиона е втори. Широко разпространен е в: Германия, Мавриций, Непал, Нова Зеландия, Сингапур, Южна Африка, Уганда, САЩ и Великобритания. Още повече урду, официалният език на Пакистан, може да бъде свободно разбиран от хинди-говорящите заради общия произход и близостта на двата езика. 

 * Само през последните 8 години интересът към изучаването на хинди е нараснал с 50%. * Всяка година милиони туристи посещават Индия. Говоренето и разбирането на хинди (дори и на ограничен брой фрази) прави пътуването много по-лесно, интересно и приятно, като дава възможност за по-добро опознаване на индийската среда и култура. 

 * Голяма част от международните компании, особено в областта на технологиите, изнасят дейността си в Индия. Дори и да нямате намерение да посетите Индия, то със сигурност има немалък шанс да се наложи да общувате с хора, говорещи хинди. Корпорациите, отварящи офиси в региона на Южна Азия считат за огромно предимство владеенето на хинди

 * Филмите на Боливуд и индийската музика на хинди, на които ще може да се наслаждавате без помощта на субтитри. 

 * Ако пък сте от хората, които обичат да учат различни езици, хинди е едновременно и предизвикателство, и приятно занимание, което развива ума и логическите способности. По статистика хинди се нарежда сред един от най-усвоимите езици, що се отнася до подредбата и логическата му последователност. Обликът на буквите, тяхното съчетаване, силната обвързаност и съотносимост на лингвистични с културни, ежедневни и битови особености, превръща изучаването на хинди в изучаване на самата индийска култура. 

САНСКРИТ

Санскрит е един от най-великолепните, изящни, изтънчени и завършени литературни инструменти, развивани някога от човешкия ум" 

Шри Ауробиндо

„...санскрит - език толкова учебен и толкова
метафизически, със своята вероизповедна
мисъл толкова дълбока и толкова висока,
със своята си философическа мисъл толкова
дълбокомислена и толкова отважна, със
своето въображение толкова творческо
и толкова великанско, и своята природа
толкова удивителна и толкова изобилна...“

Георги С. Раковски

"Санскрит е най-великият сред световните езици"

Макс Мюлер

"Санскрит е ненадмината връхна точка в развитието на познатите ни езици"

Вилхелм Хумболд

"Санскрит има превъзходна структура, по-съвършена от гръцката, по-богата от латинската и със сигурност дваж по-изящна от двете". 

Сър Уилям Джоунс


"Ако някой ме попита кое е най-голямото съкровище, което Индия притежава, най-изящното наследство, без съмнение бих отвърнал, че това са санскритският език и литература. Те са незаменимо наследство и докато ги има и въздействат върху живота на нашия народ, дотогава ще пребъде и индийският талант. Ако един ден народът ни забрави за Буда, Упанишадите и великите епоси, Индия ще престане да бъде Индия."

                                            Джавахарлал Неру  Санскрит - езикът на боговете. На откровенията, които древните доловили в звука от пукането на горящите в огъня съчки 


Език на свещените мантри и химниЕзик на Гръмовержеца Индра, на Неустоимата Зорница Уша, на Опияняващия Сома

и контролиращия всемирния порядък Варуна


Език-майка на много езици Език, създаден от прегръдката между Земята и НебетоЕзик, говорен от малцина 
За хора с търсачески дух предлагаме уроци и курсове по санскрит по учебниците на изтоковеда R. Antoine и разработени от нас материали

За записване или повече информация за цените и условията на уроците по хинди и санскрит, моля пишете ни на

 nickolay.yankov@gmail.com

 elena2211@gmail.com

тел за контакт: 0889 470 501
                       0887 188 757

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...