петък, 11 март 2011 г.

Градината на Али (The Garden of Ali)



      На около стотина км от Мумбай се намира „Градината на Али”, кръстена на името на природолюбителя-орнитолог Салим Али. Казват, че местността, богата на чисти плажове, украсени с кокосови палми и бетелови дървета, е предпочитано място за отдих от боливудските звезди, които твърди се, изкупували тук вили напоразия. Е, вероятно къщите им бяха твърде малки и скромни, или скрити нейде в горите, защото не видяхме друго освен селски къщя и малки тихи улички, които извеждаха до превъзходната брегова ивица. Пък всички знаем, че боливудските звезди не са от най-скромните и пестеливи, ама как да е...
      В 10 часа се запътихме към плажа. Морето се бе отдръпнало, сякаш някой бе издърпал одеялото, с което то покриваше бялата си снага и бе разголил бедрата му. Преспокойно цепехме през дълбокото до коляно море, в което се движеха дори туристически каручки. Идеята беше да стигнем крепостта, разположена на около километър навътре в морето преди 13:00 часа, когато нивото на водата започваше да се покачва и щяхме да поизмокрим не само коленете си.
     Разбира се, както пред Gateway of India,
 и тук се наложи да позираме пред една плеяда народ.

    „Весела Коледа! Всъщност аз не да ви честитя, а да ви щракна една снимка” – спря ни един младеж. Добре, че поне бе честен. Другите щракаха и без да питат. Ако работехме като модели, щяхме да изкараме добри пари. Само трябваше да турим една табела „снимки с бледолики” и сигурно щяхме да покрием разходите си по нощувките.

© Снимки: ЕлеНикИндия и Бай Стеффо (декември 2009)







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...