четвъртък, 26 януари 2012 г.

Девет живота: по следите на свещеното в съвременна Индия (Nine Lives)Надявах се някой да обърне внимание на тази книга и да я издаде на български, както и взе че стана.


   Будистки монах вдига оръжие, за да се сражава с китайските нашественици, а после се опитва да изкупи вината си за проявеното насилие, като изписва най-красивите молитвени знаменца в Индия. 
    Джайнска монахиня поставя на изпитание отрицанието си от всичко земно, докато наблюдава как най-добрата й приятелка се подлага на ритуален смъртоносен глад.
    Жена напуска буржоазното си семейство в Калкута и най-неочаквано открива любовта, като заживява като последователка на тантризма.

     Надзирател в затвор от Керала се превъплъщава в храмов танцьор два месеца годишно и се радва на почит като въплътено божество.
      Девет човека, девет живота. Всеки поел по различен религиозен път, всеки със своята незабравима история. Изключителна, хипнотична и разказана с почти библейска простота, книгата на Уилям Далримпъл описва преобразяването на традиционните форми на религиозния живот в Южна Азия във водовъртежа на шеметните промени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...