четвъртък, 26 януари 2012 г.

Химикал, шоколад и две рупии в Габрово


ГАЛЕРИЯ ОРЛОВСКА 10 И ИК ЖАНЕТ-45
представят

ХИМИКАЛ, ШОКОЛАД И ДВЕ РУПИИ

представяне на книгата, среща с авторите и прожекция на снимки от едно пътуване в Индия

31 януари 2012
18:00 часа
галерия Орловска 10
ул.Орловска 10, Габрово

Заповядайте на едно вълнуващо пътуване до Индия с книгата „Химикал, шоколад и две рупии”. На 31 януари авторите Елена Щерева и Николай Янков ще гостуват в галерия Орловска 10 в Габрово. Книгата им не е обикновен наръчник за туристи, тръгнали на екзотично пътуване. Това е дълъг и завладяващ разказ за Индия такава, каквато са я видели по време на студентската си специализация в тази необятна страна – историите са реални, клишетата липсват, откровенията са дълбоки и искрени.

Книгата вече може да бъде намерена в галерия Орловска 10 (която се намира на ул.Орловска 10 в Габрово). На срещата с авторите очаквайте презентация със снимки от пътуването и разговор за индийската култура. А за сетивата – вкусове и аромати.

От авторите:

“Индия – онова кътче на планетата, което те кара да носиш цветни дрехи, да съчетаваш несъчетаемото, да се смееш и плачеш, да бъдеш спонтанен, неузнаваем и непредсказуем дори за самия себе си. Онзи вечно течащ поток, в който осъзнаваш, че ти също олицетворяваш многообразието в единството и че не си единствен в многообразието.

Магия в различни цветове, която напомня за вечното, непресъхващо детство, където всички сме поклонници на Бога на дребните неща – онези дребни неща, криещи големи истини. Страната на подправките, отправила взор към нас със своята неподправена красота.

Нека се отправим на пътешествие до Индия с “Химикал, шоколад и две рупии” в ръка... Не се притеснявайте за обратния билет. Това е последното нещо, за което човек би си помислил, докато е в плен на Индия – единствената страна в света, срещу която няма лечебно биле отмайниче. Веднъж омаяни, магията остава за цял живот.”

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...