петък, 14 януари 2011 г.

"Баба Комерс" ( Baba Commerce")



В един хотел в Индия....

...реших да преборя студа с малко телевизия. Вкарах щепсела в контакта и натиснах копчето за включване. Изведнъж гръмовен глас разцепи тишината и ми зашлеви такава плесница, че аз едва не се тръшнах възнак на леглото. Опитах се да напипам копчето за намаляване на звука, но за моя изненада точно на неговото място имаше процеп. Някой умник тактично беше извадил копчето. Загледах се в образа. Някакво подобие на шиваистки поклонник в оскъдни дрехи и със сплъстени коси от канал „Вяра” рекламираше магически амулети с интонацията на някой водещ от WS Teleshop:

"Ако искате децата ви да се учат добре, ако искате да си купите любимата кола, да сте здрави и защитени от злочестия, купете си шившанкар кавач – медальон, който ще ви накара да повярвате в чудесата на Шива. Ако купите сега, получавате бонус – лепенка, пазеща дома ви от зли сили. А за най-бързите има и втори бонус – лепенка, която създава щит около колата ви. Всичко това само за 3400 рупии! Ако сметнете, че няма ефект от него и сте недоволни, можете по всяко време да върнете медальона и да вземете парите си!”

Изключих телевизора. Стори ми се, че сега от стаята струеше дваж повече хладина и неуют, така че макар да бе дъждовно навън, решихме да направим опит да излезем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...