понеделник, 18 април 2011 г.

Запознайте се с istri-walla от Индия (Meet the road-side istri-walla of India)

Istri-walla са хората, които работят на индийските улици. Професии, които в нашите очи са недостойни и жалки. Но не и за istri-walla. Въпреки трудностите и несгодите, пред които са изправени катадневно, тези скромни хора са доволни и от малкото, което имат. Повечето са необразовани и нямат голям избор. Благодарни са, че имат и толкоз, тъй като професиите им досега са спасили от гладна смърт не едно и две поколения. Но се молят децата им да не ги наследят, а да уредят живота си по по-добър начин.


Ушочистач - една стара професия, практикувана от векове, която днес е на път да изчезне. Почти всеки съвременен ушо-чистач твърди, че предшествениците му с гордост са се грижили за ушната хигиена в царските дворове на моголските владетели. Казват, че бръснарите и ушочистачите били тогавашното местно радио. В миналото ако някой искал да научи повече относно последните клюки и вести, отивал или да се избръсне, или да си почисти ушите.





Животът на металочистача






Животът на обущаря




Животът на паан-джията - продавача на паан - (смес от бетелово листо и подправки като кориандър,канела, кардамон, към които понякога се добавят парченца плодове и тютюн за повече свежест)



Животът на кантарджията



Животът на г-н Гладач



животът на г-н Водолей



Животът на продавача на подправки

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...