неделя, 28 декември 2014 г.

Резерват за тигри Перияр (Periyar tiger reserve)


© Снимки: Elenikindia & Vanya Topalska 

Още едно любимо място, включително и заради това, че трябваше да изкарваме с бели листи хартия един скорпион от стаята си и да се вардим цяла нощ от постоянните набези на маймуни, опитващи се, а някой и успяващи да надхитрят охранителните съоръжения. 

Перияр е разположен в региона на хълмовете Кардамом в Западните Гхати и е един от най-известните паркове за диви животни в Индия, простиращ се върху площ от 777 кв. км. Той е дом на голямо разнообразие от животни, включително диви слонове, индийски елени, диви свине, мангусти и летящи катерици "малабар", а също и над 300 вида птици. В парка живеят още леопарди и малък брой тигри, но шансът да ги види човек е също толкова голям, колкото да видите индиец да се целува с индийка на публично място.

Паркът се намира на 75 мили югоизточно от Кочи на надморска височина между 900 - 1800 метра. Резерватът е създаден от кралското семейство Траванкор, за да запазят своите любими ловни полета от растящите чаени насаждения. Повечето хора разглеждат Перяр от езерото, но за предпочитане е проучването пеш. Местните племенни гидове водят малки групи на походи на различни разстояния, но посетителите трябва да избягват седмиците непосредствено след мусона, когато пиявици правят излетите почти непоносими. Най-доброто време за посещение е от декември до април, когато сухото време привлича животни от гората, за да пият от водите на езерото. 










































Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...