петък, 2 декември 2011 г.

Индийци пуснаха 40 змии в данъчното в знак на протест



     40 змии бяха пуснати в данъчно управление в Северна Индия. Така двама фермери от град Басти протестираха срещу искан от тях подкуп.
Двамата индийци изсипали 3 торби с влечуги, които плъзнали из офиса и накарали служители и посетители да се покатерят по бюрата. Други панически избягали навън, предаде АФП.

   Сред плетеницата от змии със сигурност били забелязани и 4 смъртоносни кобри.
Двамата фермери от селцето Нархапур в щата Утар Прадеш отдавна настоявали чиновниците от съседния град да направят данъчна оценка на нивите им. Но служителите се ослушвали, защото искали да получат подкуп, за да свършат работата си. Тогава селяните решили да им отмъстят.

      "Областният управител ни каза, че е уважил молбата ни, но служителите на по-ниско ниво не я придвижват. Те постоянно ми искат подкуп, който аз не мога да им дам. Къде тогава да държа тези змии? Просто нямам място", обяснява единият от фермерите Хакул, който бил и змиеукротител, предаде БНТ.

     Няма пострадали вследствие на инцидента. Властите успели да заловят пуснатите на свобода влечуги.

     Поуката за корумпираните данъчни в индийския град Басти вече е ясна. Следващия път те няма да искат подкуп от змиеукротител. Защото едва ли желаят подобна сцена да се повтори в управлението им.

      http://dnes.dir.bg/news/koruptzia-zmii-indiytzi-10041246

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...